SHY-66 MODÜL KREDİLENDİRMESİ (MUAFİYETLERİ)

Modül kredilendirmeler Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır. Bu sebeple kredilendirme yapmak isteyen adayların Genel Müdürlüğe başvuru yapmaları gerekmektedir.

Yapılması gereken işlemler:

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından 20 Ekim 2021 tarihinde yeni genelge yayınlanmıştır.
“SHY-66 Kredilendirme başvurularının sadece SHY-66 Hava Aracı Bakım Lisansı tanzim, kategori ilave ya da sınırlama kaldırma başvuruları ile birlikte yapılmasına yönelik  “SHY-66 Kredilendirme Başvuruları” konulu genelge yayımlanmıştır.”

Genelge için tıklayınız.

Genel Müdürlüğe bundan sonraki süreçte yapılacak kredilendirme başvuruları sadece lisans tanzim, kategori ilave ve sınırlama kaldırma başvuruları ile beraber ilgili başvuru kategorisinde yapılabilecek olup bunun haricinde yapılacak kredilendirme başvuruları kabul edilmeyecektir.

  • Öncelikle kredilendirme şahıs bazlı değil mezun olduğunuz okul ve bölüm/program bazında SHGM sitesinde yayınlanmıştır. Bu sebeple aşağıdaki tabloda okulunuzun bölüm ve programının yer alması gerekmektedir. Tabloda gösterilen yıllar ise okula giriş yılınızdır.

Kredilendirme işlemi, SHY-66 Hava Aracı Bakım Lisansı Modül Kredilendirme Değerlendirme Formu kapsamında teorik modüller (modül 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10) için yapılabilmektedir. Kredilendirme işlemi yapılabilme için mezun olunan okulun Genel Müdürlükçe oluşturulmuş bir Kredilendirme Raporunun olması gerekmektedir. Modül kredilendirmesi yapılacak okullar Genel Müdürlük web sitesinde yayınlanmaktadır.

Bu liste haricindeki okulların herhangi bir modülden kredilendirme imkânı bulunmamaktadır.

 SHY-66 MODÜL KREDİLENDİRMESİ YAPILAN OKULLAR LİSTESİ

ÖNEMLİ NOT: Örgün orta öğretim kurumlarından 1992 ve sonrası girişli mezunlar MODÜL 1 MATEMATİK ve MODÜL 2 FİZİK modüllerinden kredilendirme yapabilirler.
Kısacası herhangi bir liseden mezun olanlar bu ayrıcalıktan yararlanabilirler.

     SHY-66 Modül Kredilendirme Başvurusu Kontrol Formu

Kredilendirme Raporu, verildiği tarihten itibaren 10 yıl geçerlidir.

  • Kredilendirme yapılacak olan modüller için 2021 hizmet tarifesine göre SHGM hesabına her modül için 12 TL yatırmaları gerekmektedir.
  • Ödemeler SHGM’nin takas sayfasından yapılmakta olur. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “SHUE5108” yazarak arama yapmanız ve adından tahakkuk fişi oluşturmanız gerekmektedir.
  • Tahakkuk fişinde verilen açıklamaya ücretin SHGM hesabına yatırıp ilgili form ve evraklar ile birlikte Genel Müdürlüğe göndermeniz gerekmektedir.

                           HİZMET TARİFESİ VE ÖDEME SİSTEMİ